Willyt most Királybúza KBL120 és
frissen őrölt tk Királybúza feles keverékével etettem.
Receptje:100 g manitoba liszt
100 g tk tönkölyliszt
60 g világos rozsiszt
240 g BL80
380 g meleg víz
1 ek búzacsíra
Fenti hozzávalókat összekevertem, bő 30 perc autolizálás után hozzátettem 230 g előtésztát (50g Willy, 80g Wessex BL80, 100g mentes víz). Ezzel is kb 30 percig hagytam állni. Majd 3 kk sót és annyi vizet, hogy a sót hozzá tudjam keverni.
Ezután 30 fokos sütőben 4x20-30 percenként enyhén kiolajozott tálban, olajos kézzel hajtogattam.
Ketté vettem, a cípókat gömbölyítettem, formáztam és rizsliszt-finomliszt keverékével megszórt kelesztőkosárba tettem.
Nylon zacsiba csomagolva a már kikapcsolt, még langyos sütőben kelesztettem 45 percig. Ezután kivettem, mert bekapcsoltam a sütőt, hogy előmelegítsem a sütőacélt 260 fokra. Ez kb 35 percig tartott, úgyhogy formázva összesen kb 80 percet keltek a cipók.
Egyenként sütőklapátra borítottam, bemetszettem és rácsúsztattam a sütőacélra a cipókat, majd a fent leírt módon begőzösítettem, hőfokot visszavettem 230 fokra.
Jó 10 perc múlva kivettem a vizes tálkát, megforgattam a cipókat, hogy egyenletesen süljenek. Összesen 30 percig sültek, de 25 is elég lett volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése