Erről a kenyérről Gabitól (Jenői Pékség) hallottam először:
A Steiner kenyér Rudolf Steiner ajánlásával készült, aki azt vallotta, hogy a modern ember városi kenyerének tartalmaznia kell a négy alapgabonát. A búza ugyanis a szellemi képességeinket, a rozs a fizikai állóképességünket, az árpa az érzékelésünket, a zab pedig az emésztésünket segíti. Ez tehát egy négygabonás teljes kiőrlésű kenyér, aminek a különlegessége, hogy a zab és az árpa miatt belül fehér!Steiner Kenyér
Jenői Pékség receptje
750 g vekni
Fehér
kovász (100%) 150g,
Víz
250g,
BL80
pásztói kenyérliszt 50g,
Pásztói
bio teljes kiőrlésű búzaliszt 75g,
Tk
rozsliszt 75g,
Zabpehelyliszt
75g,
Árpaliszt
75g,
Joghurt
30g,
Árpamaláta
5g,
Himalaya
só 15g.
1 óra autolízis, kézzel dagasztva,
3×45 p hajtogatás, formázás, hűtő
7 óra.
Sütés 10p 230, 35p 210.
Elég ragacsos massza lett, ezért olajos tálban hajtogattam. Ízre hasonlít az alakoros kenyérhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése