Édes kovász készítése
Hozzávalók:
100g fehér kovász
25g cukor
50g víz
100g BL80
Kovászt feloldjuk a vízben, hozzátesszük a cukrot majd a lisztet. Kemény kis gombóc lesz belőle. Első két alkalommal kb 24 óra múlva frissítjük, harmadiknál 12 óra múlva.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia, a frissítésnél is ezek az arányok és kerül bele mindig cukor?
VálaszTörlésKöszi
zb
szia. Igen
TörlésKöszönöm!
TörlésSzia. Az egész kovászhoz teszek 24 óra múlva 100gr lisztet, 25gr cukrot és 50gr vizet? Majd 24 óra múlva megint és 12 óra múlva megint? Így jó sok lesz 625 gr ahogy számoltam. Így van? Köszönöm szépen.
VálaszTörlésNem. Ki kell venni az elkészítettből 100grammot, azt etetni, maradékot elhasználni másba, vagy kuka. Ahogy a normál kovásznevelésnél is teszünk a maradékkal.
Törlés