Árpamaláta

A maláta a kenyérnek gazdag ízt és tetszetős színt kölcsönöz. 

Az árpamaláta diasztáz enzimrendszere a keményítőt, cukorrá alakítja, és így kedvező feltételeket biztosít az élesztő számára. Előnyös tulajdonságait kovászos technológia alkalmazása mellett különösen jól kifejti. Rozs-, rozsos és sötétebb búzakenyerek, darabáruk, péksütemények esetében javítja a gázképződést, a térfogatot, egyenletesen lazított bélzetet eredményez.

A francia kenyér, egyéb kenyérfélék esetében kellemes ízt, színt és kedvező héj tulajdonságokat biztosít. A sült perecek esetében fokozza a héj ropogósságát, javítja színét.
Ha piskóta, tartós édesipari termékek készítéséhez használjuk, a cukor helyettesítője is lehet, a késztermék ízét kiemelkedően kellemessé és jellemző karakterűvé teszi.
A snack termékekhez, mézeskalácsokhoz adagolva, a termék jellegzetes ízét fokozza, még teljesebbé teszi az ízesítő anyagok aromáját, mint például a kakaós, karamelles, kávés, mézes ízt.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm ezt az alapos leírást, nagy segítség lesz. :) Vajon hol lehet ilyesmit beszerezni?

    VálaszTörlés