2016. szeptember 25., vasárnap

Hatmagvas hibrid sziámi ikrek






Egyiket ajándékba sütöttem a szomszédasszonyomnak. 

Dagasztás előtt 8-10 órával bekevertem az előtésztát:

  • 20 g rozskovász
  • 100 g Wessex BL80
  • 100 g víz


Dagasztáskor:
250 g wessex hatmagvas liszt
250 g tótkomlósi BL80
3,75 dl víz
A kétfajta lisztet és a vizet összekevertem, és kb fél órát autolizáltam, majd ezután dagasztottam hozzá az alábbiakat:
220 g előzőleg elkészített előtészta
3 kk só
2 ek burg.pehely
9 g élesztő 
Dagasztás után 15 perccel átmozgattam, majd kb egy órát kelesztettem a kelesztőtálban. Formázva a kosárban is kb egy órát kelt. 250 fokos kőre tettem őket, kb 10 perc múlva levettem 200-ra a hőfokot. Összesen 30 percig sültek.


sziámik helyett most csak sima ikrek:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése