2017. április 8., szombat

Francia parasztkenyér v1.2

avagy az eredeti recept kicsit másképp. 

Francia parasztkenyér v1.2
250 g fehérkovász (80 %-os)
360 g víz
125 g manitoba liszt
415 g tüskeszentpéteri BL80
50 g tk búzaliszt
40 g joghurt
5g árpamaláta
23 g Himalaya só

A liszteket és a vizet bő fél órán át autolizáljuk, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. Pár perc dagasztás után legutoljára tesszük hozzá a sót. Kiolajozott tálba tesszük, 3*30 percenként hajtogatjuk. Utolsó hajtogatás után 20 perc elteltével kiborítjuk a tésztát a pultra, ketté vesszük, gömbölyítjük, pihentetjük kb 15-20 percet, majd formázzuk és lisztezett szakajtóba tesszük. Kb 1,5 óra múlva sütőlapátra borítjuk, tetejét bevágjuk és a 230 fokra melegített, gőzösített sütőbe, sütőacélra csúsztatjuk. 10 perc múlva levesszük a hőfokot 215 fokra és további 20-25 percig sütjük.

3. hajtogatás után

gömbölyítés előtt

gömbölyítve

formázás



lisztezett szakajtóba téve

 kb másfél óra múlva




10 perc múlva








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése