Egyszerű kis házipék vagyok, hobbim a kenyérsütés. Szeretek új dolgokat kipróbálni, így a fedett, edényben sütöttől kezdve a sütőkövön, és újabban sütőacélon sütöttig készült már kenyerem. E.Margit oldalán tanultam meg a kenyérsütés alapjait, Ő és a csapat segítségével indultam neki első sütőben sült kenyeremnek. Azóta hosszú utat jártam be, egész másképp készülnek már a kenyereim. A kezdetek régi oldalamon: http://hazikenyer.gportal.hu/
2017. június 3., szombat
Rozsos kovászos bucik
Félegyházi pékségben kapható rozsos párnákhoz hasonlót szeretnék sütni, így kísérletezgetésbe kezdtem. Ez az első próba. Még van mit csiszolgatni rajta, de elégedett vagyok :)
hozzávalók:
250 g feher kovász (bl80)
335 g pásztói bio BL80
100 g tk durumrozsliszt
200 g pásztói bio BL 55,
2 dl víz
2 dl tej
1 ek burg.pehely
24 g himalaya só
Liszteket és a vizes tejet kb 30 percig autolizáltam, majd ezután dagasztottam bele a többi hozzávalót. 3x30 perces hajtogatás következett. Ezután 100 grammos darabokra osztottam (legközelebb 150 grammnyira fogom), gömbölyítettem és kb 15 percig pihentettem a gombócokat, majd következett a formázás. Sütőlemezre sorakoztatva kb 45 percig hagytam kelni. Ezután a tetejüket jól bespricceltem vízzel, bevágtam és csak díszítésnek megszórtam magokkal. 230 fokra előmelegített, gőzösített sütőben 30 percig sütöttem. Félidőben visszavettem a hőfokot 215-re.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése