2015. április 6., hétfő

Fonott kalács


500 g BL55
késhegynyi só
2,5-3 dl tej
4-5 kávéskanál cukor
5 dkg olvasztott vaj
3 tojás sárgája
2 dkg felfuttatott élesztő

Bedagasztjuk, meleg helyen kb 45 percig duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán annyi részre osztjuk, ahány ágból fonni akarunk.
Rúddá sodorjuk az ágakat, kb 10-15 percig pihentetjük, majd kicsit még sodrunk rajta és
megfonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással. 30 percig hagyjuk kelni, megint megkenjük tojással, (egy kevés nádcukorral is megszórtam a tetejét) és 170 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt pirosra sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése