2015. február 15., vasárnap

Első kövön sült vadkovászos kenyerem



este:
100 g aktív kovász
50 g víz
50 g BL112
összekevertem a fentieket, és a konyhapulton hagytam reggelig

reggel:
250 g BL80
50 g aludttej
1 ek burg.pehely
50 g aktív kovász
kb 1,5 dl langyos víz

esti és reggeli hozzávalókat összeállítottam a géppel,
majd kb 15 percig hagytam pihenni, összeérni

ezután hozzáadtam
1,5 kk sót
1 kk kókuszolajat
és kb 8-10 percig dagasztottam a géppel



Kelesztések végig 30 fokos sütőben történtek, szobahőmérsékleten több idő szükséges.

Kelesztőtálba tettem, félórás időközönként 3x hajtogattam

első hajtogatás után:


második hajtogatás után:


harmadik hajtogatás után:

mostanra olyan lágy lett, hogy alig tudtam a kezemben tartani a fotóhoz



30 perccel utolsó hajtogatás után formázás:






75 dkg-s lisztezett kelesztőkosárba tettem: 


így kelesztettem kb 80-85 percig 
(ami  mint a sütésnél kiderült, kevés volt)

lisztezett lapátra borítotam, bevágtam


250 fokra előmelegített kőre csúsztattam

kb 5 perc után levettem 210 fokra így sült további 35 percig

kelhetett volna még, mert félidőben már ennyire repedt:

kisülve 650 g







2 megjegyzés: