Egyszerű kis házipék vagyok, hobbim a kenyérsütés. Szeretek új dolgokat kipróbálni, így a fedett, edényben sütöttől kezdve a sütőkövön, és újabban sütőacélon sütöttig készült már kenyerem. E.Margit oldalán tanultam meg a kenyérsütés alapjait, Ő és a csapat segítségével indultam neki első sütőben sült kenyeremnek. Azóta hosszú utat jártam be, egész másképp készülnek már a kenyereim. A kezdetek régi oldalamon: http://hazikenyer.gportal.hu/
2014. december 30., kedd
"Fogalmamsincshogykészült" kenyér :)
A tegnapi kovászolt kovászost akartam megsütni, de több, 50 dkg BL112 lisztből. Ki is számoltam, hogy kb mennyivel több folyadék kell hozzá azt bele is öntöttem az üstbe a kovászhoz. Csakhogy mire eljutottam a liszt méréséhez, elfelejtettem. Így 40 dkg-t mértem ki, mint tegnap. Már jó ideje dagasztottam, amikor rádöbbentem, hogy valamit elnéztem. Lapátoltam bele a lisztet rendesen, hogy elfogadható állagú tésztám legyen, de még így is elég lágy tészta lett.
Már átmozgatáskor is látszott, hogy nagyon jó bubis a tészta.
Címkék:
hibrid,
kenyér,
kovászolt kovász,
kövön sült,
vadkovász
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése