2014. december 3., szerda

Vajlingban sült mindennapi kenyerünk




Régóta szeretném kipróbálni a vaslábasban sütést. Vaslábasom sajnos nincs, de több helyen láttam ezt az ötletes megoldást a vaslábas helyettesítésére. Gondoltam egy merészet, és kipróbáltam ezt a kreatív sütési módot. 

Recept és az elkészítése megegyezik a
Hibrid kövön sült mindennapi kenyér -ével. A kelesztőkosárból történő kiborítástól kezdve különbözik:

Sütőt előmelegítettem 250 fokra a vajlinggal együtt. Amikor a kelesztőkosárban duplájára kelt, átborítottam egy teflon sütőfóliára, azzal együtt tettem a vajlingba. Tésztát gyorsan pengével bevágtam, a tetejének befogott lábast bespricceltem vízzel, és befedtem vele. Így sütöttem 15-20 percig, majd levettem a hőfokot 200 fokra, ekkorra már megkérgesedett annyira, hogy kivehessem és áttehessem a kőre készre sütni.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése