Egyszerű kis házipék vagyok, hobbim a kenyérsütés. Szeretek új dolgokat kipróbálni, így a fedett, edényben sütöttől kezdve a sütőkövön, és újabban sütőacélon sütöttig készült már kenyerem. E.Margit oldalán tanultam meg a kenyérsütés alapjait, Ő és a csapat segítségével indultam neki első sütőben sült kenyeremnek. Azóta hosszú utat jártam be, egész másképp készülnek már a kenyereim. A kezdetek régi oldalamon: http://hazikenyer.gportal.hu/
2014. december 3., szerda
Vajlingban sült mindennapi kenyerünk
Régóta szeretném kipróbálni a vaslábasban sütést. Vaslábasom sajnos nincs, de több helyen láttam ezt az ötletes megoldást a vaslábas helyettesítésére. Gondoltam egy merészet, és kipróbáltam ezt a kreatív sütési módot.
Recept és az elkészítése megegyezik a
Hibrid kövön sült mindennapi kenyér -ével. A kelesztőkosárból történő kiborítástól kezdve különbözik:
Sütőt előmelegítettem 250 fokra a vajlinggal együtt. Amikor a kelesztőkosárban duplájára kelt, átborítottam egy teflon sütőfóliára, azzal együtt tettem a vajlingba. Tésztát gyorsan pengével bevágtam, a tetejének befogott lábast bespricceltem vízzel, és befedtem vele. Így sütöttem 15-20 percig, majd levettem a hőfokot 200 fokra, ekkorra már megkérgesedett annyira, hogy kivehessem és áttehessem a kőre készre sütni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése