A recept eredeti forrását nem ismerem, neten több helyen is megtalálható.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
kevés cukor
fél ek só
0,75 dl olaj
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
kevés cukor
fél ek só
0,75 dl olaj
Sós máz:
3 ek liszt, 1 ek kanál só, 1 dl víz
Hozzávalókat be kell dagasztani. Élesztőt nem futtattam fel, csak belemorzsoltam.
1 órát keleszteni, majd 16 felé osztani, kisodorni, sütőpapírral bélelt tepsibe pakolni, és egész
tojással lekenni.
30 perc pihentetés után 200 fokon sütni kb. 25 percig.
5 perc sütés után ki kell venni a sütőből és meg kell locsolni a sós mázzal. Majd visszarakni a
sütőbe és aranybarnára sütni.
Lehet perecnek is formázni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése